Engineered For Your Success

01.03.2022

Separator AC1700 marki Flottweg – najnowszy członek rodziny Flottweg

Separatory służą do oddzielania najdrobniejszych cząstek stałych od cieczy. Firma Flottweg oferuje separatory do wielu różnych zastosowań: od produkcji napojów, po produkcję oleju roślinnego. Nasze separatory spełniają różne wymogi w zależności od zastosowania i wielkości zakładu. Aby zaoferować klientom więcej opcji i optymalne rozwiązanie, rozszerzyliśmy naszą ofertę separatorów o nowy rozmiar: AC1700.

Separator AC1700 marki Flottweg plasuje się pomiędzy popularnymi urządzeniami z serii AC1500 i AC2000 oraz stanowi uzupełnienie naszej oferty produktów dla branży spożywczej. Dzięki powierzchni klarowania wynoszącej ponad 70 000 m² i przyspieszeniu wynoszącemu 11 000 g kompaktowy separator zapewnia optymalne klarowanie produktu końcowego przy wysokim natężeniu przepływu.

Oprócz dużego obszaru klarowania model AC1700 – podobnie jak wszystkie inne separatory z serii AC marki Flottweg – wyróżnia także to, że został on zaprojektowany i wykonany w Niemczech, a także że jest wyjątkowo wytrzymały, wykazuje niewielkie zapotrzebowanie na konserwację oraz zachowuje stabilność nawet przy bardzo dużym przyspieszeniu.

Separator AC1700 marki Flottweg – najnowszy członek rodziny Flottweg

Higieniczna konstrukcja z czyszczeniem CIP

Wymagania higieniczne, które muszą spełniać maszyny, są szczególnie ważne w branży spożywczej. Nasze separatory, w tym model AC1700, spełniają wysokie standardy higieny. W razie potrzeby separator można łatwo zintegrować z istniejącymi procesami CIP (Cleaning in Place). Higieniczna konstrukcja sprawia, że nawet najmniejsze pozostałości produktu można łatwo usunąć podczas czyszczenia.

System opróżniania Soft Shot®

Separator AC1700 marki Flottweg wyposażony jest w niezależny od prędkości system opróżniania Soft Shot® własnej konstrukcji. System opróżniania służy do odprowadzania z bębna oddzielonej fazy stałej przy pełnej prędkości. Istnieje możliwość dowolnego łączenia opróżniania kompletnego i częściowego, a także precyzyjnego określania wolumenów i czasów opróżniania.

Dzięki systemowi Soft Shot® opróżnianiu nie towarzyszy już głośny huk. Unikalna konstrukcja systemu sprawia, że opróżnianie odbywa się precyzyjnie i cicho – według naszych klientów jak dotąd najciszej.

Przegląd najważniejszych informacji dotyczących separatora AC1700 marki Flottweg

• Zastosowanie w produkcji napojów i olejów roślinnych
  • Kompaktowa, łatwa w konserwacji konstrukcja
  • System opróżniania Soft Shot®